Opnieuw aanhoudingen na dreigen met schietpartij

Maandagmiddag heeft de Politie Hollands Midden opnieuw enkele aanhoudingen verricht na dreigementen in relatie tot de schietpartij in Alphen aan den Rijn afgelopen zaterdag. Op het Kooiplein in Leiden werd een 29-jarige man aangehouden die dreigde met een herhaling van het schietincident in Alphen aan den Rijn. In Katwijk werd een 49-jarige man aangehouden die op het gemeentehuis riep dat hij kon begrijpen dat ‘mensen met een mitrailleur langs komen’.

Naast deze twee verbale dreigementen heeft de politie vijf ‘dreigtweets’ onderzocht. Naar aanleiding daarvan werd maandag al een 17-jarige Leidenaar aangehouden en zondag een 17-jarige jongen uit Hoogvliet. De drie overige dreigtweets lijken een zogenaamde grap, maar zowel politie als het Openbaar Ministerie nemen dit zeer serieus. “Dit zijn ziekelijke grappen die we als politie meer dan serieus nemen,” aldus korpschef Jan Stikvoort. “Mensen die zoiets roepen of twitteren kunnen er op rekenen dat ze door politie en OM aangepakt worden.”

Het verzenden van dreigtweets is hetzelfde als iemand bedreigen en is dus strafbaar. De politie is hier zeer alert op en is met zogeheten internetsurveillanten actief op zoek naar dergelijke berichten op social media. Er wordt altijd onderzoek naar de verzenders gedaan, de verzender wordt aangehouden en de kosten van de politie-inzet worden zo mogelijk op hen verhaald.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×