Gemeente zet centrumwijken op het bord

Gemeenteraadsleden stellen vragen. En vragen. En vragen. Meestal aan het college van B&W. Die stadsbestuurders geven dan braaf antwoord en vaak is dat in de vorm van een belofte.

 

Bijvoorbeeld om de reclameborden voor winkels in het Pieterskwartier die op de stoep van de Breestraat de blindengeleidestrook blokkeren te verwijderen. Deze toezegging kreeg de PvdA alweer drie jaar geleden en afgelopen avond vroeg raadslid Holla van die partij maar eens hoe het ermee stond. Toeval of niet, VVD-wethouder Van Woensel die over de binnenstadzaken gaat, had net een overleg met de winkeliers van de Pieterswijk achter de rug waar het probleem aan de orde was gesteld. De oplossing: de wijknaam wordt op de straatnaambordjes gezet. Niet alleen voor het Pieterskwartier (of is het Pieterswijk?), maar ook voor andere wijken in het centrum zoals Maredorp, Tussen de Rijnen en de Academiewijk.

Door de toevoeging op de straatnaambordjes moeten vooral de middenstanders in de historische centrumwijken beter op de kaart worden gezet. Een alternatief plan om gezamenlijke reclameborden aan verkeerspalen te hangen is daarmee van de baan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×