Het Achmeagebouw, foto: PR.

Achmeagebouw eindelijk “bewoond”

Gisteren betrok een groep van 300 medewerkers van Eurocross Assistance het nieuwe Achmeagebouw aan de Dellaertweg. Alle nationale- en internationale hulpverlening van de alarmcentrale wordt nu georganiseerd vanuit de Sleutelstad. Het bijzondere, geschakelde bouwwerk is een ontwerp van architect Fons Verheijen, die geïnspireerd was door het schilderij ‘Ritme van een Russische dans’ van de Leidse kunstenaar Theo van Doesburg. Sinds de start is deze kolos een veel besproken onderwerp, waarbij de beoordeling varieert van mooi en interessant naar spuuglelijk. Het gebouw bestaat uit vijf geschakelde kantoorkernen, met een totale vloeroppervlakte van 32.000 m2, waar vanaf juni dit jaar 1600 personeelsleden van Achmea zullen werken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×