Finale Willie Wortel Wedstrijd

Morgenavond zindert Museum Boerhaave van de spanning, tijdens de finale van de Willie Wortel Wedstrijd. Dit jaar moest de jury 150 uitvindingen van jongeren beoordelen. De 17 beste ideeën worden morgenavond gepresenteerd door de bedenkers. Onder die vindingen bevinden zich onder andere eetbare lollystokjes, een magnetische bumper en een richtingaanwijzer voor op de fiets. Al deze uitvindingen zijn in de weken voorafgaand aan de finale als prototype gebouwd. Daarbij werkten de uitvinders samen met een bedrijf of (vak)school. Jongeren van het ROC schreven voor een aantal van de uitvindingen een professioneel businessplan. Niet alleen de beste uitvinder valt morgen in de prijzen, ook de schrijver van het beste businessplan wordt in het zonnetje gezet. De 17 uitvindingen zijn tot 16 mei in Boerhaave te zien. Meer informatie staat op www.williewortelwedstrijd.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×