(Foto: PR.)

Universiteit zoekt aanstaande moeders

De afdeling Orthopedagogiek van de Universiteit Leiden is op zoek naar jonge moeders, die willen deelnemen aan het onderzoek `Een goed begin voor moeder en kind’. Door de moeders drie jaar lang te volgen, waarbij het eerste bezoek tijdens de zwangerschap plaatsvindt, willen de onderzoekers te weten komen welke factoren bijdragen aan een goed begin voor zowel de moeder, als het kind. Ze onderzoeken hoe jonge vrouwen de zwangerschap en het ouderschap ervaren en hoe de kinderen zich als baby en peuter ontwikkelen. De kennis die het onderzoeksteam opdoet, kan toekomstige moeders mogelijk helpen bij een goed begin van het ouderschap.

Aanstaande moeders kunnen deelnemen aan dit onderzoek als zij tussen de 17 en 25 jaar oud zijn en in verwachting zijn van hun eerste kind. Ook heeft het de voorkeur dat zij niet langer dan 27 weken zwanger zijn, en dat zij niet meer in hun ouderlijk huis wonen. Het onderzoek zal bestaan uit vijf afspraken verspreid over drie jaar. Eén afspraak zal plaatsvinden tijdens de zwangerschap. De andere vier afspraken vinden plaats in de eerste tweeënhalf jaar na de geboorte van het kind. Bij deelname aan het onderzoek krijgen moeders na elke afspraak een cadeaubon. Ook is er steeds een klein cadeautje voor het kind.

Omdat de onderzoekers ook willen nagaan wat het effect van een coachingsprogramma op de opvoeding en ontwikkeling van het kind is, Zal een deel van de deelneemsters drie jaar lang, regelmatig door een coach worden bezocht.

Aanmelden voor het onderzoek kan via eengoedbegin@fsw.leidenuniv.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×