Voorlopig geen uitbreiding zaterdagmarkt

1

De zaterdagmarkt wordt in de komende jaren niet uitgebreid naar de Aalmarkt en de Stille Rijn. Eind vorig jaar kwam fractievoorzitter Eli de Graaf van de Stadspartij Leiden Ontzet met dat plan en de gemeenteraad nam het met algemene stemmen over. Daarop beloofde wethouder Strijkdie het zelf ook een leuk idee vond om zo’n uitbreiding te onderzoeken. Dat onderzoek is nu afgerond en de conclusie is dat er de komende jaren nog teveel bouwwerkzaamheden op en rond de Aalmarkt plaatsvinden om de markt daar mogelijk te maken. De combinatie van marktkramen, bouwketen en steigers levert teveel problemen op. Ook kan het alarmverkeer dan in de problemen komen, bijvoorbeeld als er in het gebied brand uitbreekt. Dat laatste lijkt overigens ook nu al te gelden voor de Nieuwe Rijn. Daar kan op marktdagen met geen mogelijkheid een brandweerwagen doorheen.

Als de Aalmarktplannen zijn afgerond, krijgt het plan waarschijnlijk een herkansing.

Delen

1 reactie

  1. Dhr. G. Havingha op

    Hetzelfde geldt voor de fiets vanaf de Breestraat over de Korenbrug richting de bibliotheek.
    (misschien in tegenstelling tot u wellicht zult denken: dit is fietsgebied, ook op marktdagen)

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline