CDA-fractievoorzitter Patrick Meijer heeft zich in de gemeenteraad hard gemaakt om de aanlegsteiger van restaurant Dok2 aan het Havenplein mogelijk te maken. Als dank nodigde eigenaar Hoessein Guizouni hem uit om vanmiddag de officiële opening te verrichten. (Foto's: Chris de Waard).

Leiden heeft nieuw drijvend terras bij de Haven

Tweeënhalf jaar is Hoessein Guizouni van restaurant Dok2 bezig geweest om toestemming van de gemeente te krijgen voor een terrasvlonder langs de kademuur bij zijn restaurant aan het Havenplein. Onlangs kreeg hij eindelijk de benodigde vergunningen en vandaag kon de drijvende aanlegsteiger annex terras in de stralende zon worden geopend. Eigenlijk straalde vanmiddag iedereen, want zowel het terras op de wal als dat onder aan de kademuur wordt als een verrijking van de buurt gezien. Als over enige tijd ook de Jonk-panden aan de Haven een hoogwaardige horecabestemming hebben gekregen – de gemeente heeft ze onder die voorwaarde in de verkoop gedaan – kan Leiden heel wat zwoele zomeravonden tegemoet zien in het gebied aan het einde van de Haarlemmerstraat.

Leiden dok2steiger hoess


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×