Strippenkaart verdwijnt per 19 mei

Nadat de invoering van de OV-chipkaart in Zuid-Holland eerder dit jaar werd uitgesteld, toen bleek dat de pas fraudegevoelig was, kan de strippenkaart per 19 mei definitief de prullenbak in. Bij Arriva, Connexxion, HTM, Veolia Transport en de Waterbus kan vanaf donderdag 19 mei alleen nog met de OV-chipkaart gereisd worden. De nationale strippenkaart is dan niet meer geldig. Voor reizigers met een abonnement verandert er voorlopig nog niets. Na een debat werd de invoering van de OV-chipkaart eind januari uitgesteld. Minister Schultz liet een onderzoek uitvoeren naar de fraudegevoeligheid en ziet in de uitkomsten geen voor verder uitstel.

Eerder zei Schultz al dat met elk systeem gefeaudeerd kan worden. De fraude met de OV-chipkaart zou de vervoerbedrijven niet meer kosten dan de fraude die nu met strippenkaarten plaatsvindt.

Het huidige assortiment aan (ster)abonnementen blijft in 2011 gewoon bestaan. In de loop van dit jaar willen de provincie en het Stadsgewest Haaglanden een besluit nemen over de abonnementen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×