Convenant samenwerking bij incidenten op het water

Gisteren hebben de waterhulpdiensten Kustwacht, KNRM en Reddingsbrigades, de gemeenten Katwijk en Noordwijk en de Veiligheidsregio Hollands Midden een convenant ondertekend, waarin afspraken vastgelegd zijn over optreden bij incidenten op het water.

Incidenten als een omgeslagen plezierboot of afgedreven zwemmers, vereisen een snelle en adequate hulpverlening, waarbij hulpverleningsdiensten op het water en op het land in actie komen. Om de samenwerking bij het bestrijden van deze incidenten en de voorbereiding hierop tussen deze hulpdiensten te verbeteren, is het convenant opgesteld. Ondanks bestaande afspraken werkten de land- en waterhulpdiensten op de scheiding tussen land en water nog onvoldoende met elkaar samen. Dit convenant moet daar verandering in brengen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×