Dobbelsteen voor jonge museumbezoekers

Kinderen die een bezoek brengen aan één van de Leidse musea, krijgen een dobbelsteen met daarop plaatjes van alle musea. Ook ontvangen ze een gratis toegangskaart, waarmee ze een vader, moeder, opa of oma, tot en met de kerstvakantie kunnen verrassen op een museumbezoek.

Al meer dan tien jaar werken de Leidse musea en de gemeente Leiden samen om erfgoededucatie in het basisonderwijs te stimuleren. Speciaal hiervoor is het lesprogramma Museum en School ontwikkeld. Het doel daarvan is, kinderen te laten kennismaken met de Leidse musea, en museumbezoek een vaste plek te geven in de lesprogramma’s van basisscholen. Met de campagne “Kom je nog een keertje terug?” Willen de musea de kinderen stimuleren om nog eens terug te komen, samen met hun (groot)ouders. Op www.leidsemusea.nl is te lezen wat de musea voor kinderen organiseren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×