Symposium ‘Schoonheid en wetenschap'

Ter gelegenheid van de fototentoonstelling ‘Schoonheid in de wetenschap’ die in Museum Boerhaave te zien is, organiseert het museum op vrijdag 13 mei het Symposium `Schoonheid en wetenschap’. In het Leidse Volkshuis gaan wetenschappers in op de relatie tussen schoonheid en wetenschap en geven zij antwoord op de vraag of er in die wetenschap behalve kennis en inzicht, ook schoonheid te vinden is. Vincent Icke, hoogleraar theoretische sterrenkunde, zal spreken over de kracht en zwakte van schoonheid, terwijl wetenschapsfilosoof James McAllister zich afvraagt of schoonheid een kenmerk van het ware is. Sander Bais, emeritus hoogleraar theoretische natuurkunde, gaat in op de symmetrie in de natuurwetten en Jan van de Craats, hoogleraar wiskunde, zoekt naar schoonheid in de wiskunde.

Meer informatie over het symposium is te vinden op //www.museumboerhaave.nl/nl/schoonheid. Belangstellenden kunnen zich daar ook aanmelden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×