Naturalis wil hulp van publiek bij collectie- en onderzoekswerk

Vanaf 29 april kunnen bezoekers van Naturalis een handje helpen bij het collectie- en onderzoekswerk. Op die vrijdag start bij Naturalis het experiment LiveScience. In de museumzaal werken collectiemedewerkers aan het samenvoegen en digitaliseren van de natuurhistorische collecties van de fuserende instituten van NCB Naturalis. Waar dat mogelijk is, roept het museum de hulp in van de bezoekers. Zo kunnen belangstellenden helpen bij het digitaliseren van de etiketten bij de objecten. Twee jaar lang zullen de collectiemedewerkers in de WerkStraat, onder het oog van het publiek, werken aan het samenvoegen van de collecties weekdieren. Op vaste tijden kunnen belangstellenden hen vragen stellen over hun werk. In het StudioLab vinden elke week activiteiten plaats die het publiek deelgenoot maken van het werk dat NCB Naturalis doet. Wetenschappelijk onderzoekers vertellen over hun onderzoek, hun ontdekkingen en hun expeditie-ervaringen. Er vinden live prepareersessies plaats waarbij dieren worden ontleed en gebalgd om ze zo te kunnen bewaren in de wetenschappelijke collectie. Het programma voor de meivakantie staat op www.livescience.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×