Erwin Olaf: Cena in Emmaus, Laboral Escena, Gijon, 2008.

Erwin Olaf fotografeert Leidens Ontzet in opdracht Lakenhal

De bekende Amsterdamse fotograaf, Erwin Olaf, maakt in opdracht van Museum De Lakenhal en de Bijzondere Collecties van de Universiteit Leiden, een monumentaal historiestuk en een zestal fotografische figuurstukken en stillevens rondom het thema Leidens Ontzet. De foto’s worden geëxposeerd tijdens de grote Leidse historische tentoonstelling, die 30 september van start gaat in het museum. De serie met de figuurstukken en stillevens is in dezelfde periode ook in de Universiteitsbibliotheek Leiden te zien. Olaf is content met de bijzondere opdracht en zegt hierover: “Door het beeld te situeren in de Pieterskerk en samen te werken met een groot aantal figuranten en modellen afkomstig uit alle lagen van de Leidse bevolking, zullen de beelden tevens een binding moeten krijgen met de inwoners van Leiden. Daarnaast zal het werk door de aanwezigheid van een groot aantal details voor de kijker een visueel feest moeten worden.”

Tientallen modellen en acteurs, aangevuld met ‘gewone Leidenaren’ zullen in de ensceneringen van Olaf figureren in het decor van de Pieterskerk. De vraag rijst wel, waarom er geen Leidse fotograaf werd aangetrokken voor deze bijzondere Leidse opdracht?

De opdracht wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden, Fonds BKVB, Pieterskerk, Museum De Lakenhal en Universitaire Bibliotheken Leiden.

Meer info: www.lakenhal.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×