Vredesdag docenten in spe

Voor de tweedejaars pabo-studenten van Hogeschool Leiden, wordt donderdag de jaarlijkse Vredesdag georganiseerd. De dag heeft het thema `Vrijheid maak je met elkaar’ en is bedoeld om bij studenten het belang van vrijheid, veiligheid en vrede onder de aandacht te brengen. Wanneer zij later voor de klas staan, is het voor hen de uitdaging de kinderen op een verantwoorde manier te onderwijzen over oorlog en vrede. Als kinderen realiseren wat het belang van vrede is en welke bijdrage zij daar zelf aan kunnen leveren, kan dit een positief effect hebben op de maatschappij.

Gijs Wanders, oorlogsjournalist en schrijver van kinderboeken, opent donderdag met de presentatie `Breekbaar Nieuws’. Daarna zijn er workshops van Herinneringskamp Westerbork, Vluchtelingenwerk, Warchild, Amnesty International en de Anjerkinderen: kinderen van veteranen. De afsluiting wordt verzorgd door stichting Kunstklank met de opvoering van het theaterstuk `De dag dat Tommy drie werd’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×