Patiënten Diac in beweging met behulp van tv

Het Diaconessenhuis wil patiënten stimuleren in beweging te blijven. Daarom zendt het ziekenhuis drie keer per dag een bewegingsprogramma uit, dat de patiënten via de televisie aan hun bed kunnen bekijken. Alle oefeningen zijn uit te voeren vanuit het ziekenhuisbed of vanaf een stoel. De bewegingsprogramma’s staan op de dvd Mens & Bewegen, die gemaakt is door het ziekenhuis zelf. De oefeningen zijn bedacht door de sportarts en een fysiotherapeut, en worden afgewisseld met korte animaties met informatie over (onder)voeding en beweging. Als een patiënt één week in bed blijft liggen, neemt de spiermassa af met 3%. De spierkracht neemt zelfs af met 10 tot 20% per week. Daarnaast gaat ook de algehele conditie achteruit en treedt er functieverlies op. Het diaconessenhuis hoopt de patiënten met behulp van de bewegingsprogramma’s in beweging te houden, zodat hun conditie op peil blijft.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×