Stadsmolen, foto: PR.

Leidse molens open tijdens Nationale Molendag

Al sinds 1972 staat het tweede weekend van mei in het teken van de Nationale Molendag. Op zaterdag 14 en zondag 15 mei zijn maar liefst twee dagen lang allerlei molens in heel Nederland, maar natuurlijk ook in en rondom de Sleutelstad te bezoeken. Bij voldoende wind kan men de molens in werking zien. Molenaars en hun assistenten geven tekst en uitleg. Op zaterdag zijn molen de Put aan het Galgewater, molen De Valk aan de 2e Binnenvestgracht en de Stevenshofjesmolen aan Henriette Bosmanpad te bezoeken. Op zondag staan de deuren open van de Stadsmolen aan de Gooimeerlaan, de Maredijkmolen aan de Groene Maredijk en molen d’ Heesterboom aan de Haagweg. Liefhebbers, die zelf vrijwillige assistent molenaar willen worden kunnen deze dagen nader kennismaken en zich opgeven. Meer info over de Leidse molens: www.molensinleiden.nl Meer info over de Nationale Molendag: www.nationalemolendag.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×