Burgemeester Lenferink zal ook dit jaar het Bevrijdingsvuur ontsteken op het Bevrijdingsplein en in de Doezastraat. Bij de Luifelbaan en de Doezastraat wordt 5 mei door de winkeliers uitbundig gevierd met onder andere een braderie. (Archieffoto: Marjo Heemskerk).

Bevrijdingsvuur vanmiddag ontstoken in Leiden

Rond half een vanmiddag zal burgemeester Lenferink op het Bevrijdingsplein een vuurschaal ontsteken. Een half uur later ontsteekt hij het Bevrijdingsvuur in de Doezastraat. Het vuur is om middernacht ontstoken in Wageningen en vervolgens door estafettelopers van LRRC en de gemeente naar Leiden gebracht. Vanmorgen rond 11.00 uur komen de lopers in Leiden aan bij het onderkomen van de Leiden Road Runners Club. Ze hebben er dan zo’n 112 kilometer opzitten.

4en5mei.jpg

Even na middernacht werd de Bevrijdingsvlam in Wageningen ontstoken. (Foto: www.fbps.nl).

De Bevrijdingsestafette wordt elk jaar gehouden. Vanuit bevrijdingsstad Wageningen vertrekken op 5 mei, iets na middernacht,  lopers, fietsers, skaters met een bevrijdingsvuur naar alle windstreken om in hun eigen stad of dorp het bevrijdingsvuur te brengen en te ontsteken. Ruim 200 gemeenten doen eraan mee. Leiden sinds 2008.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×