De Trafficosaurus luminoso die met zijn gezin sinds een week de rotonde bij het LUMC opvrolijkt wil ook 's nachts graag in de schijnwerpers staan. (Foto: PR).

Trafficosaurus wil stroomaansluiting

De Trafficosaurus, het kunstwerk van de Leidse kunstenaar Merijn Tinga, die op een rotonde bij het LUMC staat, wil graag een stopcontact. Met een stroomaansluiting kunnen de lantaarns van het kunstwerk in de nacht oplichten, zo schrijft de Trafficosaurus in een open brief aan wethouder De Haan. “Als Trafficosaurus heb ik al eerder contact met u gehad via Twitter. U was niet onwelwillend tegenover het verblijf van mijn gezin op de LUMC-rotonde en prees ons zelfs, u twitterde: ‘Als cultuur de tongen los moet maken, dat doet de trafficosaurus zeker!’ En al zeg ik het zelf; ook wat betreft zichtbaarheid en bezoekersaantallen mogen wij niet klagen. Een Leids cultureel fenomeen dat u geen cent gekost heeft.”

De Trafficosaurus staat volop in de belangstelling. TV West maakte een reportage over de plaatsing.

De Trafficosaurus Luminoso hoopt dat de wethouder op het verzoek ingaat,en doet een beroep op de ijdelheid van de wethouder: “U bent de persoon die dat moedige besluit kan nemen. U kunt ons wegsturen of dapper zijn, en als man met visie ons de hand reiken. Als een grootse wethouder die cultuur in alle vormen een warm hart toedraagt.”

De Trafficosaurus luminoso & gezin blijven vier maanden op de rotonde staan. Daarna gaat het kunstwerk naar de winteropslag van de kunstenaar die eerder al naam maakte in Leiden met zijn Kunst Uitschot Team dat illegaal houten beelden her en der in de stad plaatste. Ook de uitlaatboom Vehiculus qnalpodii in de Leidse Hortus Botanicus is van zijn hand.

Ook via Youtube laat de Trafficosaurus van zich horen met een serie filmpjes over ‘het gezin’.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×