Burgemeester Lenferink ontsteekt het Bevrijdingsvuur op het gelijknamige plein in Leiden Zuid-West. Samen met de estafettelopers en het publiek werd vervolgens het Wilhelmus ingezet. (Foto's: Chris de Waard, video Marcel Boeré van leidenvirtueel.nl).

Leiden viert 5 mei vol vuur

17 Estafettelopers vertrokken afgelopen nacht vanuit Wageningen naar Leiden om het Bevrijdingsvuur over te brengen naar de Sleutelstad. Vanmorgen rond 11.00 uur zat die klus erop en konden de lopers bij het clubhuis van de Leiden Road Runners Club even op adem komen. Vervolgens gingen ze onder aanvoering van oud-wethouder Marc Witteman, die voor de vierde keer meeliep, richting Bevrijdingsplein waar burgemeester Lenferink een bevrijdingsvuur ontstak. “Of het vlam onderweg nog uitgegaan was,” wilde hij van Witteman weten. “Nee, maar daarom hadden we voor de zekerheid ook drie vlammen. Maar het gaat niet om de vlam, het gaat om het vuur,” zo vond Witteman.

Vervolgens vertrokken de lopers met de burgemeester naar de Doezastraat waar ook een Bevrijdingsvuur werd aangestoken. Dit keer kreeg Lenferink daarbij hulp van zijn collega uit Oxford, Lord Mayor John Goddard.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×