Politie waarschuwt voor insluipers

Politie Hollands Midden waarschuwt voor insluipers die huizen binnenkomen wanneer de bewoners gewoon thuis zijn. In tijden van mooi weer neemt het aantal insluipingen toe. Veel bewoners laten dan ramen en deuren openstaan of doen ze niet op slot, omdat ze in huis zijn. Als ze even boven zijn, in de tuin, of in de badkamer, hebben ze geen zicht op het raam of de deur die open staat. Een insluiper krijgt dan eenvoudig de kans om naar binnen te gaan, een portemonnee, laptop of ander waardevol eigendom weg te nemen, en ongezien weer te verdwijnen. Omdat de insluiper vrijwel nooit sporen achterlaat, heeft de politie vrijwel geen aanknopingspunten voor een onderzoek.

De politie dringt er dan ook op aan om ramen en deuren waar even geen zicht op is, te sluiten. Ook adviseert de politie om waardevolle spullen zo neer te leggen, dat ze niet van buiten gezien kunnen worden. Wie een verdachte situatie ziet, kan direct 112 of bij twijfel 0900-8844 bellen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×