De politie greep snel in toen de dronken Leidenaar allerlei verwensingen naar de deelnemers aan de Stille Tocht bleef schreeuwen. (Foto: Bernhard Nederveen).

Leidenaar vast voor verstoring dodenherdenking

Tijdens de woensdagavond gehouden herdenkingsdienst heeft de politie een 46-jarige Leidenaar aangehouden voor verstoring van de openbare orde en het uiten van beledigingen. De man schreeuwde beledigende uitlatingen naar de herdenkingsstoet op de Nieuwe Beestenmarkt en kreeg van de politie het verzoek rustig te blijven. Ook werd hij bij de stoet weggehaald. Toen de man zich beledigend bleef uiten en bovendien ging wildplassen, werd hij op de Sint Aagtenstraat aangehouden. Tijdens zijn aanhouding bleef de man zich beledigend en bedreigend uitlaten in de richting van de deelnemers aan de herdenkingsstoet en de agenten die hem aanhielden. Hij is in de cel gezet, om daar tot rust te komen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×