Gemeentelijke penning voor redders bejaard echtpaar

De acht mensen die zich hebben ingezet bij de redding van een bejaard echtpaar dat op 5 april de Nieuwe Rijn in reed, hebben de gemeentelijke legpenning in zilver ontvangen. De auto raakte Die bewuste ochtend ter hoogte van het Huis op de Waard, waar het echtpaar woonde, te water. Acht getuigen van het ongeval sprongen de wagen na en brachten het echtpaar samen met de toegesnelde brandweer en politie op de kant. Het echtpaar en één van de redders werden naar het ziekenhuis overgebracht, waar de bejaarde vrouw na enkele dagen overleed.

Gisteren ontvingen zes van de redders uit handen van burgemeester Lenferink de penning. Bij de plechtigheid in het Stadhuis waren ook vertegenwoordigers van het Huis op de Waard, politie en brandweer aanwezig. De andere twee, die op dit moment in het buitenland verblijven, ontvangen de penning later.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×