Politie en EOD doorzochten gistermiddag één van de barakken van het voormalige vliegkamp in Valkenburg. Er zouden explosieven liggen, die werden niet aangetroffen. (Foto/video: Marc Wonnink).

Politie doet inval op voormalig marinevliegkamp

Na een tip heeft de politie gistermiddag een inval gedaan op het voormalige vliegkamp Valkenburg. Daarbij werd ook de explosieven opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld. Er zouden explosieven in één van de barakken aan de Wassenaarseweg liggen. De barakken worden tijdelijk verhuurd via een anti-kraakbureau. In het pand werden geen explosieven gevonden. Wel een kleine hoeveelheid verdovende middelen en chemische stoffen. Onderzoek moet uitwijzen om welke stoffen het precies gaat. Forensische rechercheurs doen nader onderzoek in de barak. Volgens de politie kan dat nog wel enige tijd in geslag nemen vanwege grote hoeveelheid spullen die zijn aangetroffen.

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×