Tientallen boetes bij megacontrole Transferium

Voor zo’n honderd automobilisten, taxichauffeurs en vrachtwagen- en buschauffeurs was vrijdag de 13e gisteren inderdaad een ongeluksdag. Politie, het Regionaal Verkeershandhavingsteam, de Vreemdelingenpolitie, het KLPD, de RDW, de Douane, de IVW en de ANWP hielden toen een grote verkeerscontrole bij het Transferium langs de A44. Motoragenten plukten honderden automobilisten van de snelweg voor een uitgebreide controle. Er werd niet alleen gekeken of de bestuurders in het bezit waren van een zoals rij- en kentekenbewijs, ook de voertuigen zelf werden aan een technische controle onderworpen. De Douane was aanwezig voor controle op de Douanewet en de Accijnswet. Bij de controle werden twee ANPR (Automatic Number Plate Recognition) voertuigen ingezet. Alle passerende auto’s worden met de ANPR gescand om na te gaan of op het voertuig nog bijvoorbeeld een openstaande boete staat. Een ANPR auto van het Korps Landelijke Politiediensten heeft 7500 voertuigen gescand. Hierop waren 41 zogenoemde hits. Dertig daarvan waren zaken voor de Belastingdienst. De elf andere hits betroffen openstaande boetes.

De tweede ANPR auto, van Politie Hollands Midden, heeft 5000 voertuigen gescand met 18 hits waarvan vijftien voor de Belastingdienst, één voor de RDW en twee openstaande boetes. Deze instantie heeft 75 voertuigen gecontroleerd en 40 bekeuringen opgemaakt voor onder meer de verlichting, lekke uitlaat, dubbele registratie van een aanhangwagen en gladde band. Er werden vier kentekens ingevorderd. De IVW heeft veertien bekeuringen uitgeschreven voor onder andere losse uitlaat, rittenstaat, vergunningen. Het ging daarbij om elf taxi’s, een vrachtwagenchauffeur en twee busbestuurders.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×