Trots presenteerden Roland Helmer (LAK), Bart van Mossel (Stadspodia) en Willem van Moort (BplusC) hun programma's voor het komende seizoen. (Foto: Chris de Waard).

Programma cultureel seizoen gepresenteerd

Donderdagmiddag presenteerden de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal, BplusC en het LAKtheater, voor het eerst gezamenlijk, hun programma’s voor het komende culturele en cursusseizoen in een volle Aalmarktzaal. Bij de presentatie waren ook nog wat nieuwtjes te horen. Zo krijgt de Stadsgehoorzaal een eigen restaurant in de Breezaal. Daar kunnen theaterbezoekers dan voorafgaand aan bepaalde voorstellingen dineren. Met verschillende restaurants wordt nog gesproken over de catering. Theatertafelen wordt ook in de rest van het centrum op de kaart gezet. Op verzoek van het Centrummanagement Leiden, de Leidse horeca en de theaters in de stad heeft het studentenbedrijfje Impression van de Hogeschool Leiden het project uitgewerkt.

Studentes Wendy van Nobelen, Esther van der Veen, Vonneke Brands en Sabrina Broer hebben 10 weken lang gewerkt aan het in de markt zetten van theatertafelen. Gisteren werd het resultaat van de samenwerking gepresenteerd. Studente Vonneke Brands gaf een toelichting op het Theatertafelen: “Wanneer een theaterbezoeker online een kaartje koopt en die vervolgens thuisgestuurd krijgt, zal hij of zij in de enveloppe met de kaartjes een flyer treffen van theatertafelen. Die flyer nodigt de bezoekers uit om de website www.theatertafelenleiden.nl te bezoeken. Daar kunnen ze een keuze maken uit deelnemende restaurants die de bezoekers 15% korting op de kassabon geven. De restaurants zorgen ervoor dat de bezoekers op tijd in de theaters zijn.” Het is de bedoeling dat theaterbezoekers door het theatertafelen hun bezoek aan de Sleutelstad verlengen en meer van de stad meekrijgen.

Een ander nieuwtje kwam van BplusC. Die schaft de zomerstop af en start de komende maanden met een serie van 21 zomercursussen. Voor het nieuwe seizoen staan er maar liefst 60 nieuwe cursussen op het programma. In dat nieuwe seizoen viert het LAKtheater een feeste. Het enige plattevloertheater van Leiden viert dan haar 65e verjaardag met een culturele feestweek.

Rondom de presentatie van de seizoensbrochures kreeg het publiek alvast wat cultuur mee. Bijvoorbeeld een bijzonder optreden van harpiste Sabine Meyers die op een electrische harp van BplusC barok flamengo speelde. Ook intermezzo van Egon Kracht & The Troupe oogstte veel waardering.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×