Dr. R.H. Kauffmann geridderd

Afgelopen vrijdag is dr. R.H. Kauffmann, internist verbonden aan het HagaZiekenhuis in Den Haag, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De nu gepensioneerde Leidenaar ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van Ingrid Engelshoven, loco-burgemeester van Den Haag. De plechtigheid vond plaats tijdens een symposium dat ter gelegenheid van zijn afscheid als internist in het ziekenhuis werd gehouden. Dr. Kauffmann promoveerde op een baanbrekend onderzoek naar bloedvat- en nierontstekingen. Vanuit de vakgroep Nierziekten heeft hij veel publicaties op zijn naam staan en heeft hij vele congressen toegesproken. Mede door zijn inspanningen kon de afdeling van het HagaZiekenhuis uitgroeien tot de grootste hemodialyse-afdeling van Nederland. Ook zette hij zich in voor de bestreijding van en het onderzoek naar hiv/aids.

Naast zijn werk was dr. Kauffmann onder meer bestuurslid van de Dialyse Groep Nederland, de Nederlandse vereniging voor Nefrologie, lid van de WetenschappelijkeAdviesraad NATEC, mede-oprichter en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Aids-behandelaren en lid van de Wetenschappelijke Adviesraad StichtingHiv Monitoring.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×