Extra controles brom- en snorfietsen

De komende tijd gaat Politie Hollands Midden brom- en snorfietsen extra controleren. Daarbij let de politie met name op opgevoerde voertuigen, het overtreden van de snelheid, het rijden zonder helm en het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Als blijkt dat een brom- of snorfiets technisch niet in orde is, ontvangen de ouders van de minderjarige bestuurder een brief. Wanneer de politie tijdens een controle constateert dat een bromfiets is opgevoerd, teveel geluid maakt of als er technische mankementen zijn, wordt het kentekenbewijs ingenomen. De bestuurder heeft dan vier weken de tijd om het probleem te verhelpen of om de bromfiets in de originele staat terug te brengen en tegen betaling te laten herkeuren bij de RDW. De politie neemt de bromfiets af als de bestuurder binnen twee jaar drie keer de snelheid met meer dan 20 km per uur heeft overschreden. Ook bij een gemeten snelheid van 75 km/u of meer, op de weg of op de rollentestbank, wordt de bromfiets direct afgenomen. De officier van justitie beoordeelt in zo’n geval wat er met de bromfiets gaat gebeuren. Dat kan betekenen dat de bromfiets vernietigd wordt, plus een boete van honderden euro’s.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×