Gevarieerd orgelconcert Hooglandse Kerk

Komende donderdagavond organiseert Stichting Cathedral Organ Leiden een gevarieerd orgelconcert in de Hooglandse Kerk. Het concert wordt verzorgd door de organisten Cor de Jong en Casper de Jonge en blokfluitist Lodewijk de Jonge. De broers Casper en Lodewijk de Jonge brengen composities van Antonio Vivaldi en Arcangelo Corelli ten gehore. Verder speelt Casper de Jonge orgelwerken van onder anderen de Engelse componisten Jonathan Battishill en John Stanley. Cor de Jong kiest voor composities van onder meer John Bull, Dietrich Buxtehude en Felix Mendelssohn.

Organist, klavecinist, pianist en componist Cor de Jong (1954) is als kerkmusicus aan verschillende kerken verbonden geweest. Casper de Jonge (1977) is organiste adjoint van de Waalse Kerk in Den Haag, waar hij het bekende Cavaillé-Coll orgel bespeelt. Daarnaast is hij actief als vaste begeleider van The Incidental Choir, en als plaatsvervangend organist van de Oud-Katholieke Kerk en de Waalse Kerk in Leiden. Zijn jongere broer Lodewijk de Jonge (1981) speelt regelmatig in kleine ensembles met verschillende bezettingen en in Blokfluitensemble Praetorius Leiden, een ensemble van ongeveer 25 blokfluitisten o.l.v. Norbert Kunst, dat muziek speelt uit de periode van de 15e tot de 21e eeuw.

Het concert begint donderdag om 20.15 uur. Kaarten kosten €12,50 en zijn aan de deur te koop.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×