Leiden wil duidelijkheid over tram naar Katwijk

Het Leidse college van burgemeester en wethouders wil snel duidelijkheid van de Provincie Zuid-Holland over de bereikbaarheid van Leiden en de regio. In het onlangs gesloten akkoord tussen VVD, CDA, D66 en de SP in Zuid-Holland werd afgesproken dat de RGL tot Leiden over bestaand spoor gaat rijden en vervolgens als snelbus richtign de kust gaat. Dat laatste tracé zou later vertramd kunnen worden. Leiden wil van de provincie nu een harde datum voor dat vertrammen. Ook is spoorverdubbeling op het bestaande treintracé volgens Leiden noodzakelijk als er meer treinen gaan rijden tussen Gouda en Leiden. Verder pleit Leiden voor een zorgvuldige afweging tussen de verschillende tracés van de RijnlandRoute en houdt het stadsbestuur vast aan de aanleg van de Ringweg Oost.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×