Veel belangstelling voor onderzoek LUMC naar overgewicht

Er is veel belangstelling voor het onderzoek naar overgewicht, dat het LUMC uitvoert. Vorige week heeft zich de 4.000e deelnemer aangemeld. Het LUMC doet een grootschalig onderzoek naar de oorzaken van ziekten bij mensen met overgewicht. Onderzoekers die betrokken zijn bij deze NEO studie, willen een antwoord vinden op de vraag waarom de ene persoon met overgewicht (medische) complicaties krijgt, en de ander niet. Voor dit onderzoek hebben tien afdelingen van het ziekenhuis, die regelmatig patiĆ«nten met overgewicht behandelen, hun krachten gebundeld. Het is de bedoeling dat over twee jaar 6.000 mensen aan het onderzoek deelgenomen hebben. Wie aan het onderzoek wil deelnemen, of meer informatie wil, kan kijken op www.neostudie.nl. Ook mensen zonder overgewicht zijn welkom.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×