Vijf arrestaties na diefstal met geweld

Donderdagavond hebben twee vrouwen geprobeerd om een winkel aan de Haarlemmerstraat te verlaten zonder af te rekenen. Toen het alarm afging, liep een verkoper achter de vrouwen aan en wilde in hun tas kijken. Toen de vrouwen dat weigerden, pakte de verkoper de tas vast. Daarbij werd hij door één van de vrouwen in zijn hand gebeten. De bijtster gng er vandoor, de tweede vrouw bleef staan, waarop de politie werd ingeschakeld. Tijdens het wachten, kwam er een man aanlopen die de verkoper in het gezicht sloeg. daarna ging hij er met de tweede vrouw vandoor. De politie zag het stel nog net wegrennen en zette de achtervolging in. Bij de schouwburg wisten de agenten een 23-jarige man uit Den Haag aan te houden, maar de anderen wisten te ontkomen.

Even later zag de politie op de Oude Vest een auto geparkeerd staan met daarin op het eerste gezicht drie volwassenen en twee kinderen. Verstopt in de auto zat ook de 22-jarige man uit Den Haag die de verkoper had geslagen. In de kofferbak werd een hoeveelheid gestolen kleding aangetroffen, waarna ook de drie vrouwen van 46, 21 en 25 uit Den Haag, Wateringen en Delft zijn aangehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×