Ensemble Monward Consort, foto: PR.

Bijzonder jubileumconcert Monward Consort

In het sfeervolle Protestantse kerkje van Warmond wordt een bijzonder jubileumconcert gegeven door het ensemble Monward Consort. De initiatiefnemers, Xandra Rotteveel en Peter Leerdam, zagen vijf jaar geleden mogelijkheden om in Warmond een unieke serie concerten op te zetten en richtten hun eigen ensemble op, dat inmiddels bekend is geworden: Monward Consort. Schrijver Maarten ’t Hart is vanaf de start betrokken bij de serie en geeft onderhoudende inleidingen bij de concerten. Op zaterdag 18 juni begint het extra feestelijke jubileumconcert met vier delen uit de suite Watermusic van Handel, gevolgd door het prachtige Dissonantenkwartet van Mozart.

Na de pauze wordt er een jong talent gepresenteerd en dit keer is dat de winnaar van het Rijnlands Muziek Concours, gitarist George Reijnders. De avond wordt afgesloten met een optreden van de bekende kunstfluiter Geert Chatrou, die het virtuoze Sopranino concert van Vivaldi zal vertolken en de Badinerie van Bach.

Het concert begint om 20.15 uur.

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×