Drs. Edwin J.F.B. van Huis, foto: Peter van Beek

Edwin van Huis per 1 juli directeur NCB Naturalis

Drs. Edwin J.F.B. van Huis (1958) zal per i juli a.s. aantreden als algemeen directeur van NCB Naturalis. Van Huis is van oorsprong bioloog en bedrijfskundige en verdiende zijn sporen onder andere als algemeen directeur van het Nederlands instituut voor Beeld en Geluid, zakelijk directeur van het Rijksmuseum Amsterdam en hij was werkzaam voor het Ministerie van WVC (Cultuur). De laatste functie die Van Huis tot voor deze benoeming vervulde was als directeur van het mede door hem opgerichte bureau XPEX, dat interim-management, organisatieadvies en concepten levert voor toeristische en de culturele sector.

Van Huis is gekozen als een ervaren bestuurder met bewezen kwaliteiten op alle kernopgaven waarvoor NCB Naturalis de komende jaren staat, zoals het digitaliseren van de enorme collecties, de nieuwbouw en de connecties met het publiek, die hoog op het programma staan. Daarnaast speelt ook de recente fusie van Naturalis met het Zoologisch Museum Amsterdam en het Nationale Herbarium Nederland tot Nederlands Centrum voor Biodiversiteit een belangrijke rol in de nieuwe ontwikkelingen waarvoor een ervaren bestuurder vereist is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×