Leids in beeld, foto: Wim Lamboo.

'Leidse Ontmoetingen' in beeld gebracht

Van 23 mei tot 23 juni zijn zo’n 100 ‘Leidse Ontmoetingen’ op foto’s van Wim Lamboo te zien in het Leidse stadhuis. Daarnaast is ook een boek uitgebracht waarin de bijzonder mooie foto’s van Lamboo het straatbeeld en de beleving van de Sleutelstad en omgeving laten zien. ‘Poseren’ krijgt bij de fotograaf een bijzondere betekenis en in zijn beelden trekken marktkooplui voorbij, kinderen, jongeren, volwassenen, bejaarden in zorgcentra, dieren, muzikanten, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en een enkele bekende Leidenaar, al dan niet met een vervoermiddel. In het voorwoord schrijft wethouder Roos van Gelderen: “Uit de foto’s spreekt dat schoonheid niet wordt bepaald door doordat iemand mooi, jong of gezond is. De mensen zijn mooi omdat ze zichzelf zijn, gefotografeerd in hun eigen omgeving en ontdaan van alles dat van de essentie afleidt. ”

‘LEIDS in BEELD’, foto-ontmoetingen in en om Leiden – Wim Lamboo * Uitgeverij Ginkgo * ISBN/EAN 978-90-71256-16-5 * € 20,-

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×