Koninklijke onderscheiding voor Jan van den Berg

Vrijdagmiddag heeft burgemeester Lenferink Jan van den Berg in het Stadhuis geridderd. De koningin heeft Van den Berg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn grote inzet in Leiden en Gana. Van den Berg zet zich al jaren in voor de buurt rond de Corellistraat, waar hij woont. Zo onderhoudt hij de tuinen en organiseert hij activiteiten voor de bewoners.

Sinds 1984 ondersteunt Van den Berg het Orthopedisch Trainingscentrum in Nsawam in Ghana, waar verkeersslachtoffers en poliopatiëntjes geholpen worden. In Nederland verzamelt de heer Van den Berg allerlei materialen en apparatuur die in het centrum goed kunnen worden gebruikt en stuurt die per boot of vliegtuig naar Gana. Bovendien adviseert hij het centrum op bouwkundig, technisch en elektragebied en leidt hij plaatselijke mensen op om zich deze vaardigheden eigen te maken. Van den Berg gaat minstens twee keer per jaar naar Gana, om daar te werken. Dit weekend is hij ook weer naar het centrum vertrokken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×