Foto: PR.

Enorme nalatenschap voor Museum Volkenkunde

Oud-conservator van het Amsterdamse Rijksmuseum Fritz Liefkes, die vorig jaar is overleden, heeft zijn gehele collectie Indonesische voorwerpen aan Museum Volkenkunde nagelaten. De collectie, met een waarde rond de drie miljoen Euro bevat onder andere een goudschat van 100 gouden objecten afkomstig uit verschillende delen van Indonesië. Sieraden, kronen, wapens en gebruiksvoorwerpen, globaal uit de periode 1850-1950, geven een uniek beeld van Indonesië dat rijk is aan verschillende culturen. Ook bevat de omvangrijke collectie, die Liefkes zelf verzamelde, enkele voorwerpen uit de periode van de tiende tot de veertiende eeuw, de tijd van de Hindoe-Javaanse rijken.

Naast de 100 gouden objecten bestaat de unieke verzameling ook uit 400 etnografica van uiteenlopend materiaal en functie en ongeveer 250 textielen, waaronder een groot aantal bijzondere batik doeken. De schitterende voorwerpen zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit er vormen een rijke aanvulling op de collectie van het museum.

Meer info: www.volkenkunde.nl

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×