Adriaan Gerbrands (1917-1997), foto: PR.

Eerste ‘Adriaan Gerbrands-Lezing’ bij Universiteit Leiden

Op dinsdag 7 juni vindt de eerste ‘Adriaan Gerbrands-Lezing’ plaats in het auditorium van de Universiteit Leiden. De interessante lezing is voor publiek toegankelijk en wordt georganiseerd door het fonds voor Etnologie Leiden, in samenwerking met Museum Volkenkunde, filmfestival Beeld voor Beeld en het instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie van de Leidse Universiteit. De opzet is om de lezingen en bijbehorend filmfestival ieder jaar te herhalen. De eerste lezing, ter ere van Adriaan Gerbrands (1917-1997), die naast vooraanstaand pionier tevens conservator was van Museum Volkenkunde, wordt gehouden door Dr. Howard Morphy, professor in de Culturele Antropologie bij de Australian National University. Morphy heeft uitgebreid onderzoek gedaan bij en met de Yolngu Aboriginals van Noord-Australië. Hij heeft een lange lijst van gedegen publicaties op zijn naam staan waarin hij ingaat op de complexe relatie tussen kunst, materiële cultuur en visuele antropologie.

De lezing leidt het documentaire filmfestival Beeld voor Beeld in dat van 8 tot en met 12 juni in het Tropentheater in Amsterdam georganiseerd wordt.

De Adriaan Gerbrands-lezing wordt gehouden in het klein auditorium van de Universiteit Leiden, Academie Gebouw, Rapenburg 67-73, 2311 GJ Leiden, aanvang: 15.45 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: gerbrandslecture@gmail.com De toegang is gratis.

Meer info: www.volkenkunde.nl

Advertentie

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×