Londense orgelvirtuoos Huw Williams opnieuw in Leiden

Ook dit jaar is de Londense orgelvirtuoos Huw Williams, die in het dagelijks leven als organist verbonden is aan de Chapel Royal van St. James’ Palace in Londen, te gast in Leiden. Op uitnodiging van Stichting Cathedral Organ Leiden, geeft hij twee concerten. Op dinsdag 7 juni bespeelt hij het De Swart/Van Hagerbeer-orgel van de Hooglandse Kerk. Op donderdag de 9e neemt hij plaats achter het Forster & Andrews-orgel van Kerkelijk Centrum de Regenboog in de Merenwijk. Beide concerten beginnen om 20.15 uur. Kaarten kosten €12,50 en zijn aan de deur te koop. Op het programma staan beide avonden veel Engelse werken. Daarnaast koos Williams voor diverse componisten die – net als hijzelf – een connectie hebben met Londen en/of de koninklijke familie, zoals Händel, Mendelssohn, Stainer en Thalben-Ball. Sweelinck vertegenwoordigt de muziek van Nederlandse bodem. 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×