Nederlandssprekend navigatiesysteem verraadt Bulgaarse helers

De politie heeft gistermiddag twee Bulgaren uit Schiedam aangehouden op verdenking van heling. Ze vielen door de mand, toen bleek dat zij een andere taal spraken dan hun navigatiesysteem. Agenten zagen de twee mannen van 25 en 50 jaar met hun bestelbus over de Kanaalweg rijden en hielden hen voor een controle aan op het Lammenschansplein. Toen de agenten hen aanspraken, reageerden de twee in een taal die later Bulgaars bleek te zijn. De agenten besloten de mannen en hun auto te controleren, en vonden een navigatiesysteem. Omdat dat systeem in tegenstelling tot de Bulgaren Nederlands sprak, besloot de politie dit verder te onderzoeken. Al snel bleek dat het systeem in 2009 was gestolen in Haarlem. Hierop mochten de mannen mee naar het bureau.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×