'Geometrisch sterrenveld van wereldzand' in Rijksmuseum van Oudheden

Kunstenaar Elvira Wersches tekent met krijt een geometrisch sterrenveld op de vloer van de Tempelzaal in het Rijksmuseum van Oudheden. Vervolgens vult zij het mozaïekveld, een complex, wiskundig patroon van lijnen en cirkels, helemaal in met verschillende kleuren zand. Centimeter voor centimeter kleurt Wersche de vlakken van het zonne- en sterrenpatroon in met zeshonderd verschillende tinten en soorten zand. Het werk is te bewonderen van 31 mei tot 23 juni. De voltooiing bestaat uit een slotperformance op donderdagavond 23 juni met schrijver Kader Abdolah als speciale gast en een dansvoorstelling op muziek van klankkunstenaar Horst Rickels. Dan wordt  Wersches creatie zowel voltooid als getransformeerd, doordat danseressen zich bewegen over de zandpatronen, zodat alle kleuren en vormen vervagen en het zand zich vermengt. Het publiek krijgt tot slot een zakje ‘wereldzand’ mee naar huis. Meer info: www.rmo.nl

(Elvira Wersches aan het werk, foto: PR.)

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×