Leiden huldigt basketbalhelden na winnen landstitel

1

Een uitzinnige menigte verzamelde zich afgelopen avond op en rond het Stadhuisplein voor de huldiging van de Leidse landskampioen basketbal. Onder leiding van coach Toon van Helfteren wisten de Leidse basketballers voor het eerst sinds 1978 te landstitel te pakken. Die werd wel meer dan zwaar bevochten en in de play-offs waren niet alleen de volle zeven wedstrijden nodig voor die winst, ook aan de reguliere speeltijd hadden de teams uit Leiden en Groningen bij lange na niet genoeg. Pas nadat er drie keer was verlengd, kwam Leiden als winnaar uit de bus. Met slechts 1 puntje verschil, maar dat maakte het feest na afloop er niet minder om. Duizenden enthousiaste fans kwamen vanavond naar het Stadhuisplein om de overwinning samen met de spelers te vieren. Loco-burgemeester Frank de Wit (en sportwethouder) zorgde voor het officiële tintje en sprak de menigte toe: “Hoezo gaat er niets boven Groningen?”

nietsbovengroningen.jpg

Delen
Rabobank Wensenfonds

1 reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline