Nederlandse Nobelprijswinnaars bij Boerhaave

Museum Boerhaave brengt in de tentoonstelling NOBELPRIJS NL, alle negentien Nederlandse

Nobelprijswinnaars in beeld. De tentoonstelling geeft een inkijkje in toponderzoek, in het doorzettingsvermogen en de pionierszin van legendarische wetenschappers uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. NOBELPRIJS NL wordt op woensdag 15 juni geopend door prof. dr. Robbert Dijkgraaf, president van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, en Erik van den Boom, die de afgelopen weken op 13-jarige leeftijd eindexamen gymnasium heeft gedaan. 

Nobelprijzen zijn er sinds 1901. Dat eerste jaar, viel Nederland al in de prijzen. Jacobus van ’t Hoff won de Nobelprijs voor Scheikunde. Het jaar daarop ontvingen Hendrik Lorentz en Pieter Zeeman de Nobelprijs voor de natuurkunde. De laatste Nederlander die de Nobelprijs ontving, was Andre Geim. Hij kreeg vorig jaar de Nobelprijs voor Natuurkunde.

Meer informatie staat op www.museumboerhaave.nl  

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×