Hutspop ontketent muzikale strijd op Beestenmarkt

Afgelopen Hemelvaartsdag streden willekeurig samengestelde bands in het kader van het nieuwe muzikale festival Hutspop op de Beestenmarkt. De muzikanten trokken ‘blind’ lootjes en kwamen op die manier op basis van hun instrument in een band terecht. Deze samengestelde bands hebben vervolgens zes weken de tijd gekregen om vier van de vijf uit een Hutspop getrokken nummers (pop/lichte rock) in te studeren. Naast de spetterende muziek vonden er ook diverse gastoptredens plaats, zoals Sportschool Vrouw Fit, Dos Bailadoris en de band ‘0 Nine’. Als toegift trad de band ‘Komen Lopen’ op. In de jury namen de deskundige leden, Onno Innemee, Paul Louwers en Collin Pitchell van de Rock Academie plaats. De presentatie was in handen van Aad van der Luit en Leidse Till. De winnaars spelen op 3 september tijdens het grote Pleinfestival op de Garenmarkt. Alle opbrengsten van Hutspop zullen tijdens Het Glazen Huis 2011 in Leiden aan het Rode Kruis gedoneerd worden. Meer info: www.hutspop.com (Foto’s: Emile van Aelst)

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×