Jong en oud in gesprek tijdens bijzondere maatschappelijke stage

In het kader van een maatschappelijke stage met de titel Respect, voerden zeven leerlingen van het Da Vinci College Lammenschanspark de afgelopen weken gesprekken met zeven bewoners van R.K. Zorgcentrum Roomburgh. De leerlingen interviewden ouderen over hoe het leven vroeger was. Bewoners en leerlingen waren erg enthousiast over hun bevindingen. De 87-jarige mijnheer Damen vertelt: ‘’Dat moeten we vaker doen, ik vond het hartstikke leuk en heb ontzettend veel plezier gehad met Daphne en Selma. We hebben veel van elkaar geleerd”. Een van de leerlingen vult aan: “Ik heb meer respect gekregen voor oudere mensen. Zulke gesprekken heb je niet zo snel met je eigen opa en oma”. Een geslaagd project, waarvoor de leerlingen eerst een training interviewtechnieken volgden vanuit de organisatie IDoe. ( Foto:PR.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×