PvdA wil uitvoering stilliggende plannen

De gemeente moet snel aan de slag met een hele rij plannen die al tijden stilliggen door de onzekerheid over de komt van de RijnGouwelijn, de Ringweg Oost en de RijnlandRoute. Duo-raadslid Gijs Holla van de PvdA drong daar afgelopen week bij wethouder Strijk (verkeer) op aan. Als voorbeeld noemt hij bijvoorbeeld de vervanging van de Valkbrug, maar ook plannen voor de Breestraat moeten ter hand genomen worden nu duidelijk is dat daar geen tram gaat rijden. Strijk beloofde na de zomer met een inventarisatie te komen van projecten die stilliggen. Ook het college wil snel een plan van aanpak, maar kan dat nu nog niet maken. Vanwege de invloed die de RWO en de RR op de verkeersafwikkeling in de stad hebben, moet daarover eerst meer duidelijk zijn. Holla drong er vervolgens op aan om in ieder geval naar voren te halen wat kan. Eerder stelde ook VVD-raadslid Frederik Zevenbergen al schriftelijke vragen over dit onderwerp. “Die worden deels binnenkort en deels na de zomer beantwoord,” zo beloofde Strijk.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×