Tweede editie 'Schemerstad' compleet uitverkocht

Vanavond vanf 20.30 uur gaat voor de tweede keer ‘Schemerstad’ van start. Het evenement wordt officieel geopend door gedeputeerde Rogier van der Sande van de Provincie Zuid-Holland en John Kroes van Leiden Marketing. Samen met Don Quichote verrichten ze op de Bostelbrug bij de Apothekersdijk de opening van de carroussel van boten die langs bijzondere locaties langs het water in de binnenstad vaart. Op die locaties laten theatermakers hun kunsten zien tegen de achtergrond van de vallende nacht. 2011 Is door de provincie Zuid-Holland uitgeroepen tot het jaar van de molens. Schemerstad speelt zich dit jaar daarom af rond de stadsmolens van Leiden.

Het thema van Schemerstad is dit jaar: ‘Het Gevlucht’. Dat is molenaarsjargon voor het meest karakteristieke onderdeel van de molen, het wiekenkruis. Het gevlucht steekt bij het ondergaan van de zon nog lang tegen de hemel af en vormt zo een spannend decor voor bijzonder theater. Er is zoveel belangstelling voor het culturele evenement dat deelname niet meer mogelijk is. Schemerstad is onderdeel van de Cultuurmaand Leiden.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×