Uniek project geeft andere kijk op ‘dak- en thuislozen’

Afgelopen woensdag heeft wethouder Roos van Gelderen het eerste exemplaar van het boekje ‘Ontmoetingen met dak- en thuislozen’ in ontvangst genomen uit handen van Wim van ’t Veer, directeur van De Binnenvest in Leiden. Het boekje is het resultaat van een uniek project, waarbij leerlingen van het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden Zuid-West interviews hielden en foto’s maakten van een aantal dak- en thuislozen. Zij doen verslag van de vaak schrijnende, maar ook interessante levensverhalen, waaruit wijze lessen te halen zijn. De leerlingen hielden hun interviews met cliënten van de dag- en nachtopvang en het Sociaal Pension van De Binnenvest. Van Gelderen onderschreef enthousiast de doelstellingen van het project, dat prima aansluit bij haar portefeuille ‘Jeugd, Zorg en Welzijn’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×