Tijdens het Cultuurcafé, afgelopen woensdag in het Scheltema Complex, presenteerde cultuurmakelaar Erica Haffmans samen met directeur John Kroes van Leiden Marketing de programmakrant van de Cultuurmaand Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Cultuurmaand Leiden sterk van start

Leiden Marketing blikt terug op een fantastisch begin van de Cultuurmaand Leiden. “Na een drukke eerste week, super mooi weer en een fantastische sfeer in Leiden, gaan we nu op naar week twee, want ook dan heeft het programma van Cultuurmaand Leiden weer veel te bieden,” aldus een tevreden Leon Visser van Leiden Marketing. “Tijdens het Hemelvaartweekend konden bezoekers genieten van verschillende evenementen en het mooie weer zorgde voor een fantastische sfeer. Bijvoorbeeld tijdens de eerste editie van het SummerJazz Festival in de Leidse Hout. Met maar liefst 3348 bezoekers zijn de verwachtingen daar ver overtroffen.”

Ook in de binnenstad leefde het tijdens Schemerstad. Met ruim 700 verkochte kaarten was het evenement helemaal uitverkocht. Daarnaast kwamen nog eens honderden mensen met eigen boten of naar de kades om mee te genieten. Op zondag was ‘Dichters op de Terrassen’ een groot succes. De Leidse Orgeldag trok wederom meer bezoekers dan tijdens voorgaande edities, ongeveer 250. Zij genoten in de Leidse kerken van bijzondere concerten op de historische Leidse orgels. Zeven dichters hebben het publiek binnen en buiten verrast met prachtige gedichten en muziek werd verzorgd door PS|theater.

In de tweede week van Cultuurmaand Leiden kan het publiek een kijkje nemen in zes Leidse studententuinen tijdens de Stukafest Zomereditie. Optredens van onder andere The Souldiers, uitgeroepen tot Serious Talent van 3 FM, zorgen voor een onvergetelijke avond. Daarnaast is het hele weekend het VARA Leids Cabaret Festival Finalistentour neergestreken in de Leidse Schouwburg. De drie finalisten laten nog één keer zien waarom zij in de finale stonden.

Speciaal voor kinderen is er een Indianenweekend in Museum Volkenkunde. Met indianenverhalen, schmink, boogschieten, een tipi opzetten, lezingen en de film Pochahontas. Kinderen die verkleed zijn als indiaan krijgen zelfs gratis toegang. Ook is er op woensdagmiddag weer een voorstelling van Popject op het Gerecht en de Kunst van Opzetten in Naturalis.

Tijdens de Pinksterdagen is er Muziek in de Leidse hofjes. Meer dan zestig concerten worden verbonden door verschillende muziekroutes. Bijzonder in de programmering zijn Ties Mellema, Izhar Elias en Erik Bosgraaf, winnaars van de Nederlandse Muziekprijs. Ook is het dit weekend de laatste kans om de voorstelling The big hole to we shall return te zien in de tuin van Museum De Lakenhal.

Na Pinksteren gaat Cultuurmaand Leiden op dinsdag verder met de Poëziemanifestatie die dit jaar in het teken van Spaanstalige poëzie staat met als uitgangspunt de gedichten van Federico García Lorca. Een mix van kunstenaars, wetenschappers, acteurs, zangers, ondernemers, dansers, scholieren, studenten en prominenten vertolken Spaanstalige gedichten op verschillende manieren. De avond wordt afgesloten met de theatervoorstelling Balsa van PS|theater.

Op www.leiden.nl staat alle informatie en ook het volledige programma.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×