Hanan Ashrawi houdt tweede Leidse Vrijheidslezing

Op vrijdag 17 juni wordt voor de tweede keer de Leidse Vrijheidslezing gehouden. Dit initiatief van de Universiteit Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de gemeente Leiden en is in het leven geroepen om het belang van vrijheid voor wetenschap en democratie te benadrukken en de discussie over vrijheid levend te houden. Deze tweede Leidse Vrijheidslezing wordt uitgesproken door Hanan Ashrawi, voorvechter van een op vreedzame wijze bevrijden van de in 1967 bezette Palestijnse gebieden. Ze zet zich in voor de mensenrechten en voor democratie binnen de Palestijnse Autoriteit. Vorig jaar sprak Salman Rushdie de eerste Leidse Vrijheidslezing uit.

De Leidse Vrijheidslezing is vrij toegankelijk en wordt gehouden op vrijdag 17 juni om 15.00 uur in de Pieterskerk. Bezoekers worden verzocht om uiterlijk om 14.30 uur aanwezig te zijn. In verband met het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot 14 juni via de website.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×