Vrijplaats teleurgesteld over afwijzing bod

Bijna een miljoen euro kan de Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg bij de bank loskrijgen om de panden aan het Vrouwenkerkhof en de Dolhuissteeg op te knappen. Geld om ook tonnen voor de aankoop te betalen is er niet. Volgens de vrijplaats-organisatie is dat ook niet nodig. De panden zijn volgens een contrataxatie niets waard door de erbarmelijke staat waarin ze verkeren in combinatie met eisen die de gemeente stelt.

Eerder liet het college van B&W een taxatie uitvoeren, waarbij de waarde werd bepaald op 440.000 euro. De gemeente houdt vast aan dat bedrag. Via de website vrouwenkerkplein.nl roept de vrijplaats de gemeenteraad op om alsnog akkoord te gaan met het bod van 1 euro.

Namens de SP reageert raadslid Eva de Bakker als eerste partij op die oproep. Ze noemt het besluit van het college ’teleurstellend’ en wil dat het college aan de gemeenteraad uitlegt hoe het kan dat de twee taxaties zo ver uit elkaar liggen.

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×